Bir İnceleme C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor

Wiki Article

Enum mıhlı değefrat söz konusu ile kullanılması kâr sağlamlar. Yukarıdaki örneklerden en mantıklısı Gunler Enum‘udur.

Bu taksimmde her ne derece parametre olarak bahsetmiş olsak da c# formlar arası paradigma aktarma işlemi de yapabiliriz.

Done dürüstışı ve LINQ sorguları: IEnumerable, Language Integrated Query (LINQ) sorgularında münteşir olarak kullanılır. LINQ, bilgi koleksiyonları üzerinde sorgulama ve filtreleme kadar davranışlemleri kolaylaştırır ve başarımı zaitrır.

Bir ahir kıymeti tedariklemek yahut yinelemenin sonuna en kılmak midein bir yineleyicide deyimini kullanırsınızyield. deyimi yield süflidaki dü biçime sahiptir:

Probably the most basic function in LINQ is the  Select function; it allows us us to transform one collection into another.

By making it a yield return, an enumerator is returned instead, and a small grup of "saved state" is takım up whereby the loop kişi remember the current value of i - each time you ask for the next value, the code resumes where it left C# IEnumerator Önemi Nedir off from (ie just after the yield), the loop goes round again and a different value is yielded.

State of Iterators: Remember that IEnumerator holds state. If you share an enumerator between methods or threads, you might run into unexpected behavior.

Is teaching how to solve recurrence relations using generating functions too much for a first year discrete maths course?

Saçma başüstüneğu için bu örneği hiç yazmayacaktım ama hem istedikten sonrasında bir şekilde istediğimizi elde edebileceğimizi hemde “her dönem henüz kesik yolu vardır” anlayışını benzemek derunin çhileıştırıp C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor geçirmek istedim.

String Clone Kullanımı: String değmedarımaişetkeni ile oluşturduğumuzu gönülğin bir klonunu oluşturarak kopyasını çıanaçır.

Bir koleksiyonu yinelemek kucakin gereken kodu tevlit etmek karınin .NET core kitaplığında tanılamamlanan iki umumi arabirime dayanır: IEnumerable ve IEnumerator. Bu düzenek dunda henüz inceliklı olarak açıklanmıştır.

Internal: Denetleme, sırf aynı C# IEnumerator Temel Özellikleri derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, kontrolün erişimi sınırlıdır ve tek aynı derlemedeki başka sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

To C# IEnumerator neden kullanmalıyız guarantee thread safety during enumeration, you kişi lock the collection during the entire enumeration. To allow the collection to be accessed by multiple threads for reading and writing, you must implement your own synchronization.

compared to the list version this C# IEnumerator Nasıl kullanılır başmaklık the advantage of not enumerating the entire list before returning an IEnumerable.

Report this wiki page